A Vascular Venture Research Group (Vascular Kutatócsoport) 2017. végén alakult a VV cég alegységeként. Célul tűzte ki, hogy nemzetközi színvonalú kutatást végezzen a természetes eredetű toxinok és mesterségesen létrehozott származékaik hatásának sejtbiológiai rendszereken történő kutatása és fejlesztése terén. A tevékenység végső célja természetesen hatékony terápiás termékek kifejlesztése, amennyiben az in-vitro és kisállat modellen hatékonynak bizonyult toxinderivátumok a piac nagyobb szereplőinek érdeklődésére tartanak számot.

 

A Vascular Kutatócsoport 200 nm-es laborja „state-of-the-art” technológiával felszerelt kutató és fejlesztő bázisa Budapesten, a Herman Ottó út 15. szám alatti kampuszon található, valamennyi eszköze új, és a kutatási céloknak megfelelően a lehető legoptimálisabban kiválasztott készülék.

 

A Vascular Kutatócsoport kutatóit a nemzetközi kutatási tapasztalatok és kimagasló teljesítmények alapján választottuk ki. Évekig dolgoztak a legnevesebb intézetekben, úgymint National Institutes of Health, USA, Fred Hutchinson Cancer Research Center, Karolinska Institute stb. A Vascular Kutatócsoport két alegysége közül a molekuláris biológiai csoport a tágabb és szűkített toxinkönyvtárak létrehozására, a sejtbiológiai csoport pedig a sejtes rendszereken való további, hatás alapján történő szűkítésre specializálódott, beleértve a kisállat modelleken történő immunológiai méréseket is.