Prof. Dr. Daniel Cioca, MD, PhD

 

immun-hematológia és immun-onkológia kutatója

 

  • Orvosi tanulmányait a romániai Temesvár Orvostudományi Egyetemén végezte. PhD fokozatát Japánban, a matsumotoi Shinshu Egyetem Orvostudományi Fakultásán szerezte, a Nagano Prefektúrában, ahol kutatási területe az immun-hematológia és immun-onkológia volt. Eredményeit olyan nemzetközileg elismert folyóiratokban tették közzé, mint a Leukemia and Cancer Research.
  • Ezt követően az Egyesült Államok-beli Seattle-be költözött, ahol a Fred Hutchinson Cancer Research Center-ben (Clinical Research Division) dolgozott. Itt folytatta a dendritikus sejtek biológiájának és a T-sejtek „cross-priming” fejlődési stratégiáival kapcsolatos immunológiai tanulmányait. Az eredményeket a magas impaktú Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban tették közzé.
  • Egy évig az Osztrák Tudományos Akadémia Öregedés Kutató Orvosbiológiai Intézet Immunológiai Osztályának vezető kutatója volt, ahol immun-gerontológiai vizsgálatokat folytatott a T-sejtek öregedési folyamatával kapcsolatban.
  • 2007 óta a romániai Temesvári Orvostudományi Egyetem professzora, a sejtes és molekuláris biológia oktatásának és számos nemzeti és nemzetközi kutatási projekt igazgatója.
  • 2018-ban vezető kutatóként csatlakozott a Vascular Venture laboratóriumához.